KATIE McNALLY TRIO – NOW MORE THAN EVER

Het ‘Katie McNally Trio’ is een Amerikaanse folktrio uit Somerville nabij Boston, Massachusetts dat zich heeft gespecialiseerd in het spelen van traditionele fiddle-folkmuziek uit Schotland en het Kaap-Bretoneiland, een mooi eiland langs de Atlantische kust van Noord-Amerika waarvan de naam geassocieerd kan worden met het Franse Bretagne en dat bestuurlijk deel uitmaakt van de Canadese provincie Nova Scotia.

De drie leden van dit folktrio zijn violiste Katie McNally, viola-speler Shauncey Ali en pianist Neil Pearlman. Ze debuteerden als trio in 2016 op plaat met het album “The Boston States” en ze komen nu met een opvolger voor die debuutplaat. Katie McNally had eerder in 2013 ook al een soloalbum uitgebracht dat “Flourish” als titel had. Het nieuwe album van het ‘Kate McNally Trio’ kreeg als titel “Now More Than Ever” en bestaat uit negen muziekstukken die ze zelf hebben samengesteld met traditionele nummers die in elkaar werden verweven.

De nieuwe cd begint met de aan elkaar gelinkte nummers “Fletch Taylor, Marcel Aucoin, Matthew Robinson’s”, achtereenvolgens composities van Flynn Cohen, Jerry Holland en Neil Pearlman (zie video). Deze track werd als eerste single uit het album getrokken. Het muzikale drietal heeft zelf trouwens ook enkele nummers gecomponeerd voor deze plaat, tracks waarin ze op geheel eigen wijze Amerikaanse muziekstijlen als bluegrass en Latijnse jazz hebben laten insijpelen en die ze geïntegreerd en gecombineerd hebben met stokoude folktraditionals van andere artiesten.

Producer van “Now More Than Ever” is Anna Massie, sinds 2009 gitariste bij de Schotse folkformatie ‘Blazin’ Fiddles’ en de plaat werd ook in Schotland opgenomen in de ‘Grans House Studio’ in Biggar. Af en toe lijkt het wel of je bij de beluistering van deze geheel instrumentale plaat een klassiek concert of een optreden van een kamerorkest aan het bijwonen bent. Nummers als “Worthley Pond”, “Bearcat Waltz” en “Acadia March” zouden net zo goed door een symfonisch orkest gespeeld kunnen worden.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KATIE McNALLY TRIO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video